freda

Ha som varit igång hela dan. Vi städa hos hönsen i morse som jag tror var uppskattat, av hönsen. Vid ett tiden åkte vi till Burträsk via Norsjö och Bastuträsk. Vi uppvaktade sonahustru Frida som fyller år idag. Barnbarnen Tyra och Betty skulle även hämtas för övernattning hos oss. Frida skulle ju ha tjejmidda i kväll och Pär och Ronni skulle köra skoter till Fromheden. Då vi var på väg hem, kring halv fem ringde Pär. Dom hade haft det struligt. Skoterleden var inte uppkörd efter Kalvträsk så dom var tvungen att sno. Dom var då i Åsträsk och väntade på hämtning. Pär kom hem till oss kring halv sju, körandes bil. Vi har ätit Tacos och vid tiotiden var alla i säng, Bettan, Tyra och pappa Pär. Han kommer nog att vara lemmen i morrn. Vi är nog uppe en stund till jag o LE, vi ha ju inte kört skoter idag, bara bil/gudda

ha int orka

Har inte skrivit på ett tag. En förkylning har satt stopp för all inspiration att blogga. Konstigt nog, för jag trodde att jag skulle klara mej från all typ av förkylning, I alla fall så har jag inte varit allvarligt sjuk, bara så där misslögomt. Det har inte hännt nå sånt förfärligt spännande sen sist jag skrev på bloggen. Vi har haft årsmöte i byaföeningen, där jag mot förmodan är ordförande, förra söndan och där bestämde vi bl,a att vi ska ha påskbuffé för dom som vill komma och dansa på påskdagskvällen. Det betyder en del olönat jobb för oss men föhoppningsvis pengar i byakassan. Ska bli kul om det fungerar och det gör det säkert. Vi ska även ha en tacokväll i april som jag tror blir väldigt kul. I morron ska vi, troligtvis, hämta Tyra och Betty för att dom ska tillbringa helgen hos oss. Frida fyller år och ska ha tjejmidda. Pär o Ronni ska köra skoter från Bt till Frommis. Hoppas bara att det går bra för dom, att dom hittar.Vi får se vad helgen har att erbjuda:-/gudda

Mormors

Visst är vi söta och det är mitt första försök att lägga in en bild. LE fixade det, jippi. Han är som dukti på sånt, han ger sig inte i förstonde. Annars har det här vari en tuff dag, vara på jobbet och vara så förkyld. Tänkte efter flera gånger i morse om jag skulle åka eller inte. Som väldigt lojal mot mina medarbetare så for jag. Ska inte klaga, gick bra och nu är det ju helg. Det blir nog en lugn helg med mycket slapp./gudda

Förkylningsonsdag

Har åkt på förkylning, trodde jag skulle klara mej från det, har ju gått halva vintern. Började med ont i halsen, frossa och tätt i huve igår. Hostan kom i går åxå, jag som aldrig brukar ha hosta. Jobbar idag ändå men det går lite trögt. Skulle på besiktning i morron bitti men det avbokade jag till sen. I måndagskväll var jag och mina granntjejer på hudvårdsskola hos Emelie. Det var en upplevelse! Så mycket det finns att smörja på sig, i alla varianter och lager. Jag införskaffade en fondation, vet inte hur det stavas. På min tid hette det brunkräm. Vi blev där hela kvällen för det är trevligt att träffas och surra en stund. Har aldrig varit in hos Emelie förut. Det var - 34 grader kallt ute när vi kom hem från henne så Jeanettes bildäck var lite fyrkantiga. I går morse var det -38 så man får vara glad att bilen inte strejkade. Temperaturen är betydligt humanare idag. Måste jobba en stund. /gudda

Lörda

Slappar efter två ganska hektiska dagar i Burträsk. Pär och Frida har varit till Åland åt o fram. Dom for i torsdags och kom hem fredag kväll/ natt. Tur hade dom för det var snöstorm o elände i Stockholm. Som sagt kom vi till Burträsk kring åtta på tordagsmorron efter ha hämta upp Mattias i nedre Åbyn. Han skulle åxå med till Åland. Det var ju som sagt grabbarna grus och Frida som skulle iväg på Weelers crusing. Jag ocj Le skulle vara farfars i dagara två. Det gick bra men några kontroverser har det vari. Lilla Bettan är ju i tvåårstrotset så hon försöker allt hon kan. Tyra ha kommi på att om man skyller på Betty så kanske man kommer undan. Annars är dom små änglar och det kan ju vara så att gamla farmor inte har det rätta tålamodet! Vi kom hem strax före klockan ett i natt så i morse var det skönt att sova ut. Planet var lite försenat från Stockholm men jag var glad att dom kom hem välbehållna. Största överraskningen var ju att Pär klippt sig, kort, jättekort. Frida hade tagit med sig "rumpan" hem. den mätte 50 cm. Dagen här har mest bestått i att göra sånt man brukar göra fredagar, bl a städat hos hönorna, tvättat, städat o sånt. Middagen, strimlat älgkött, lök och grönsaker, avnjöts med lite vin till, gott. Kvällen har bestått av tv tittande och gående på mitt nya gåband. En halvtimme går ganska fort om man samtidigt ser på tv men varmt blir det om det är +24 inne i rummet. Man får låtsas man är på Mallis, fast utan sol. Nu vart ja less/gudda

Dagen efter

Blev inget skrivet i går för man var liksom lite slut i hjärnkontoret. Det frestar på att bli gammal.
Det blev en supertrevlig dag med att mina bröder, Ingemar, Mats, Erland och Hariette kom där mitt på dan. Dom uppvaktade mej med en häftig järnskapelse som jag kan använda både inomhus och ute i sommar. Blommor och en kniv, som Mats egenhändigt har tillverkat. Nu har jag en kniv som Erland har gjort och en av Mats. Harriette hade tillverkat sex smörknivar, från hennes gamla syrenbuske, som var så fina. Till och med katten Melle tyckte om dom så jag var tvungen att rädda dom från att bli uppätna.
Maritha kom med blommor och agerade blombud. Marias familj, Fridas storasyster, hade budat över blommor från Burträsk. Det var en trevlig överraskning.
På kvällen kom Jan-Oves hit och våra exgrannar från Malå. Dans och Andersers. Det blev en trevlig pratstund med dom alla. Blommor och presenter hade dom med sig, himmel och pannkaka vad jag blev uppvaktad.
Alla blev trakterade med smörgåstårta och tårta.
Under dagen ringde telefonen med jämna mellanrum och sms från nära och kära. Fb ska vi bara inte tala om.
Jag trodde inte att det skulle vara så många som visste. Var som nöjd när jag gick till sängs.
I morse när jag kom på jobbet vart det mer uppvaktning. Av Erika fick jag blomfrön och Anna-Greta bjöd på lunch. På mitt skrivbord var det ännu en överraskning, en jättefin bok, Historien i Norran från Åke och Eva. Paff blev jag.
Ett avi hittade jag i postlådan i morse så jag åkte förbi Norsjö på hemvägen och hämtade ut det. Det var en jättefin present från lille Sixten. Ett silversmycke, till mormor från Sixten. Värmde mormorshjärtat.
I kväll kom grannarna Jeanette, Camilla, Pelle och Elvira över med blommor och pelargonfrön, massor med olika sorter. Ska bli kul att plantera dom snart.
Senare på kvällskvisten har jag invigt mitt nyfådda gåband. 30 min på inte allt för hög fart. Blev varmt i alla fall så det är bara att fortsätta och se om man kan öka farten så småningom, förhoppningsvis.
Nu har jag, tror jag, redovisat en hel del av födelsekalaset, puh/gudda

Födelsedagshelg

Nå konstigt är det när man ska fira födelseda i  dagarna fyra.
Det började med att Pärs och Åsas kom i fredagskväll och vi åt ostfärsbiffar me vin till, i och för sig så hade inte Åsa, Jonas och lille Sixten kommit då. Dom kom kring halv tio så dom fick äta åtslappe. Jonas hade varit i Stockholm  tors - fred så han kom direkt från Kallax. Pärs kom vid dryga sex med blommor, fina, men jag kom inte hem förrns vid sjutiden. Det tar en himla tid att göra två stora smörgåstårtor. Enligt sista bulletinen har då ingen blivit sjuk och kräkts och det är ju possitivt.
Ungarna var rätt speedade så Bettan, tvåårstrots, somna inte förrns vid etttiden. Jag o LE har ju sovi i sovstugan, så vi har haft det lugnt o skönt. När vi gick isäng fick jag se min present, som stått där i sovstugan i minst två veckor. Det var det jag önskat mej, en gå-maskin. Toppen! Tack mina nära och kära.

I går lördag, åt vi tårta och hann vara ute några timmar fastän det hade snöat som bara den. Vi grilla korv på min nya eldkorg och ungdomarna var en sväng till stugan med skoter och bob och barnvagn.
Middagen bestod av rådjurssadel, potatis, blomkålsmos, sallad  och wiskeysås. Efterrätt med äppelpaj och fryst hallontårta.
På sena kvällen drack vi dyrschampange som Jonas förärat mej med, Det var lyxigt och gott. Händer inte varje dag och tur är väl det.
Söndag har varit som en ihoppackardag men Pär ha hunnit ut med skotern en stund. Tyra och  Betty hann med en långdusch åxå. Åsas åkte hem vid tolvtiden och Pärs med sitt tattarlass for vid halv tvåtiden, Vi har tagit in presenten som jag inte hunnit prova än och har ätit tidig middag på rester.  Har även gjort en tårtbotten och ska göra en smörgåstårta i kväll. Vilar lite utimellan, man har ju blivit gammal nu. Ha de gott/ gudda

Torsdag

Nu var det torsdagskväll, den bästa, nästan, på hela veckan. Nu är det helg, långhelg eftersom jag är ledig på måndag av speciella skäl.
Helgen inbjuder till lite fest och glam, även om jag o LE är förvisade till sovstugan. LE har börjat värma upp den så vi inte fryser ihjäl.
I kväll har jag torkat en rådjursbog i ugnen och stekt rådjurssadel, mumma. Det är som bra att ha lite förhäng så man inte måste stå vid spisen hela helgen. Det var ju dom där smörgåstårtorna som ska vara klara före tolv på lörda.
Annars får väl dom som kommer i helgen laga maten och jag ligger i soffan, äter praliner och dricker champange!
Nä det går ju inte, ska på besiktning snart.
Har fått svar på röntgen av mina tummar och det var väl som jag befarade, finns inget att göra bara äta pronakcen. Dom är utnötta!  Ska väl inte klaga över det, jag kommer ju mej upp ur sängen varje morgon men dom är helvetiskt onda. Tummarna alltså.
Le ska vara hos tandis typ halv nio i morrn så då passar jag på att handla så är det gjort.
Nu vart he klartt / gudda

Snart dags

Det känns som det snart är dags att gå i säng men har ju vant mig att titta på Hyasinth innan sänggående.
Har suttit med inköps listor och till slut insåg jag att ett måste är att dela upp det hela i flera inhandlingar. Smörgåstårtor hit och tårtor dit, fredagsmiddag och lördagsmiddag. Puh, men det blir no bra till slut. Marita var hit med brickorna i kväll och jag skulle få hålla till i restaurangen med att göra smörgåstårtorna. Det blir perfekt.

Känns lite som om nån förkylning är på gång, svider i ögonen o halsen. Kan vara inbillning, hoppas det. Kan ju inte vara liggandes till helgen för då blir det inte roligt, för roligt hade jag tänkt att det skulle bli. Bara ta ett piller och hoppas det känns bättre i morrn. Nog klagat nu/ gudda

RSS 2.0